miercuri, 13 februarie 2013

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în Judeţul Vâlcea

Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 are în vedere dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.3. care prevede crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică
WWW.EUROVALCEA.RO
centru regional   Ion Cîlea a afirmat că „Suntem în posibilitatea de a semna un nou contract referitor la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică POR 2007 - 2013”.  În cadrul acestei operaţiunii, solicitanţii au fost în număr de zece. Firma câştigătoare a fost SC Protechim SRL, care dă asigurări că acest proiect va fi executat în maxim 6 luni, astfel încât la vară să fie operaţional.
   Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat în data de 7 martie 2012 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Organism Intermediar pentru Turism în numele şi pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Vâlcea, în calitate de beneficiar.
   Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltarii în iulie 2010, considerată etapă precedentă, urmată de 7 decembrie 2011, unde a avut loc întâlnirea cu reprezentanţii de Management, urmând ca în data de 7 martie 2012, contractul să fie semnat.
Durata de implementare a proiectului este de 14 luni (martie 2012 – mai 2013).
   Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă crearea unui Centru de Informare Turistică, care va fi amplasat în municipiul Râmnicu Vâlcea, parte a unei reţele naţionale de centre de informare şi promovare turistică în zone cu potenţial turistic ridicat, care să asigure un grad cât mai mare de acoperire a cererii de informaţii turistice şi să îmbunătăţească capacitatea de informare turistică locală şi regional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu