marți, 19 februarie 2013

Guvernul caută soluţii pentru Oltchim

„Guvernul caută soluţii pentru repornirea Oltchim-ului la capacitate” • declară deputatul Aurel Vlădoiu, care a prezentat ieri situaţia combinatului vâlcean ministrului Varujan Vosganian
WWW.EUROVALCEA.RO
oltchim   Unul dintre cei mai activi susţinători ai „cauzei Oltchim”, deputatul vâlcean Aurel Vlădoiu readuce în atenţie ideea că Oltchim este o unitate strategică a economiei naţionale, ce nu va putea fi niciodată dizolvată sau falimentată. „Alte cel puţin 100 de fabrici din ţară depind de combinatul nostru. Vă dau un singur exemplu: de când Oltchim nu mai lucrează la capacitate, România importă lunar 15.000 tone de PVC din ţările vecine”, declară Vlădoiu. După întâlnirea de ieri, de la Ministerul Economiei, cu ministrul Varujan Vosganian, parlamentarul vâlcean spune:
   „Trebuie să avem în vedere faptul că Oltchim are piaţă de desfacere internă şi externă. Astfel, este «bătaie» pe leşie, pe sodă, pe PVC, pe hipoclorit, pe polioli. Acum, Guvernul caută formula prin care să acorde suma de bani care a fost promisă prin memorandum, pentru ca Oltchim să funcţioneze la minim 60 la sută din capacitate, pentru a genera profit”. După ce a prezentat situaţia combinatului vâlcean ministrului Vosganian, Aurel Vlădoiu arată care sunt paşii de urmat pentru intrarea în normalitate: „Conversia datoriei Oltchim către AVAS în acţiuni se poate face prin ordonanţă de urgenţă. Pe de altă parte, conversia datoriei către Electrica şi compensarea datoriilor către CET Govora şi, mai departe, către SNLO trebuie rapid făcute. Cea mai importantă, însă, la momentul actual, este găsirea de soluţii pentru alocarea celor 20 milioane de euro necesare pentru redresarea producţiei la Oltchim”.

citeşte TOT pe WWW.EUROVALCEA.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu