joi, 14 februarie 2013

Împrumuturi acordate pentru unităţile administrativ-teritoriale din Râmnicul Vâlcea

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea reaminteşte că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita de la Ministerul Finanţelor Publice, până la 29 martie 2013, contractarea de împrumuturi din vărsăminte de privatizare
WWW.EUROVALCEA.RO
inprumut   În acest context, a fost aprobat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor Publice nr. 161/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 2-5 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor măsuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte măsuri financiare, precum şi modificarea unor acte normative. Ordinul a fost publicat şi poate fi consultat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 91/13.02.2013.

   Potrivit actului normativ menţionat mai sus, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita de la Ministerul Finanţelor Publice, până la 29 martie 2013, contractarea de împrumuturi din vărsăminte de privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, cu termen de rambursare de maximum 5 ani, în limita sumei totale de 800.000 mii lei.
   Împrumuturile se acordă cu o rată a dobânzii situată la nivelul ratei dobânzii de politică monetară practicată de Banca Naţională a României, în vigoare la data acordării împrumutului. Împrumuturile pot fi contactate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu