marți, 12 februarie 2013

Intervenţii ale pompierilor mehedinţeni de Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112

Pompierii mehedinţeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor şi transportarea la UPU a unui număr de 6 persoane cu afecţiuni medicale, stingerea unui incendiu şi asanarea unui element de muniţie
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Interventii   Luni, 11 februarie 2013, la ora 16.45, un echipaj pirotehnic din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit cu  un autocamion pirotehnic în municipiul Orşova, zona Greaţca, pe malul fluviului Dunărea, pentru ridicarea şi transportul unui element de muniţie (grenadă defensivă cu focosul retezat). Muniţia provine din timpul conflictelor armate şi a fost descoperită de către un agent al poliţiei de frontieră, aflat în zonă. Grenada a fost depozitată de către pirotehnişti în spaţiul special amenajat în vederea distrugerii.
   Coincidenţă ciudată - De Ziua 112, un apel prin 112 anunţa producerea unui incendiu la o casă de locuit situată pe o stradă al cărei număr era 112. Plutonier - Moţi Daniel (şeful gărzii de intervenţie) a plecat spre locul indicat de către operatorii din dispeceratul I.S.U. „Drobeta”, pentru a coordona forţele în operaţiunile de localizare şi lichidare a incendiului. A crezut că este o intervenţie ca oricare alta, însă, abia după ce s-au fost finalizat operaţiunile de stingere a incendiului, şi-a dat seama că nu fusese solicitat întâmplător. Era ziua sa de naştere, iar numărul străzii unde a fost solicitat să intervină era 112, chiar de Ziua 112.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu