miercuri, 13 februarie 2013

Misiune dificilă pentru pompierii mehedinţeni

Pompieri Mehedinti au fost solicitaţi ieri după-amiază, în localitatea Mehadia, judeţul Caraş-Severin, pentru salvarea unui bărbat şi a unui miel, ambii aflaţi într-un puţ
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
popieri mehedinti nn   Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova şi Detaşamentului Drobeta Turnu Severin s-au deplasat, împreună cu 3 pompieri voluntari ai S.V.S.U. Herculane, pentru salvarea unui bărbat, în vârstă de 33 ani, dar şi a unui animal (miel), ambii căzuţi într-o fântână dezafectată, cu o adâncime de cca. 8 m şi diametrul de cca. 30 cm. În încercarea de a-şi salva animalul, bărbatul a intrat în fântână şi a rămas blocat. Datorită faptului că persoana era conştientă, iar în fântână nu era apă, aceasta a fost scoasă, de către pompieri, cu ajutorul unei frânghii. Însă, pentru salvarea animalului, a fost necesară pătrunderea unui pompier în acea fântână. Cum diametrul fântânii era mic, era nevoie de un pompier foarte suplu pentru a putea pătrunde în interior.
   Cu ajutorul unui aparat de protecţie, special confecţionat pentru intervenţii în spaţii foarte înguste, dar şi datorită fizicului care i-a permis să pătrundă în acel spaţiu îngust, plutonierul Ţânţaru Viorel a reuşit să salveze animalul, care avusese ghinionul să ajungă,  în acel puţ. Plutonier Ţânţaru Viorel face parte din echipa de căutare – salvare a Detaşamentului DrobetaTurnu Severin şi a intervenit de-a lungul celor 5 ani de când este pompier, la numeroase intervenţii de salvare a persoanelor şi animalelor aflate în medii ostile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu