joi, 14 februarie 2013

Problemele combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, au fost discutate la Bruxelles

Întâlnire între ministrul Economiei, Varujan Vosganian şi vice-preşedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia
WWW.EUROVALCEA.RO
olchim europa   La data de 12 februarie 2013, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles,  ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a fost primit de vice-preşedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia, pentru a discuta situaţia combinatului SC Oltchim Râmnicu Vâlcea SA şi pentru a susţine menţinerea intenţiei autorităţilor române de a acorda un ajutor de salvare întreprinderii.

   Ministrul Economiei a prezentat situaţia dificilă în care se află compania în prezent, precizând că evaluarea desfăşurată la preluarea mandatului a condus la concluzia adoptării unor măsuri urgente pentru redresarea companiei şi soluţionarea problemelor datoriilor uriaşe ale Oltchim, estimate,  in prezent, la 800 mil. EUR. Un prim pas a fost deja parcurs, prin intrarea Oltchim în insolvenţă, măsură considerată de bază pentru ieşirea companiei din criză. Se doreşte continuarea activităţii pe segmentele viabile, în paralel cu restructurarea şi reorganizarea societăţii.

   În acest context, oficialul român a menţionat scrisoarea transmisă COM la sfârşitul lunii ianuarie 2013, prin care autorităţile române au informat forul comunitar cu privire la intenţia de a acorda un ajutor de stat de salvare a Oltchim, in valoare de 45 mil. EUR, structurat într-o primă tranşă de 20 mil. EUR pentru cheltuielile curente ale societăţii şi un ajutor de stat sub formă de garanţii de stat pentru un împrumut de 25 mil. EUR acordat de băncile creditoare, pentru reluarea producţiei şi asigurarea capitalului de lucru pentru instalaţiile viabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu