miercuri, 27 martie 2013

Controale şi acţiuni de prevenire a incendiilor în Judeţul Vâlcea

În prima parte a lunii martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea a efectuat controale la 23 de unităţi (Direcţia Generala de Asistenta Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea - 18 unităţi, 2 fundaţii – cu 3 centre, un centru de asistenţă medico-socială, un cămin pentru persoane vârstnice).
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
actiuni de prevenie a incendiilor   Pe timpul verificărilor, s-au constatat 118 deficienţe, cu ajutorul factorilor de decizie fiind înlăturate 80. Neregulile descoperite sunt atât de natură organizatorică (neîntocmirea documentelor şi evidenţelor specifice activităţii de apărare împotriva incendiilor, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, lipsa efectuării de exerciţii de evacuare pe timp de noapte), de natură constructivă (centrale termice amplasate în spaţii neseparate de restul construcţiei cu elemente incombustibile, uşi ce se deschid în sens invers fluxului de evacuare) cât şi de natură tehnică (exploatarea de instalaţii electrice şi de protecţie împotriva incendiilor cu deficienţe).
   Pentru neregulile constate, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.000 lei. La obiectivele controlate,  au fost executate 23 exerciţii de evacuare şi intervenţie cu 552  de persoane.  Pe timpul controalelor, au fost efectuate 38 de instruiri şi informări preventive. Un rol important, în evitarea evenimentelor nedorite, îl au cetăţenii care trebuie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestor unităţi.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu