miercuri, 27 martie 2013

Modificări majore la Legea numărul 448/2006

Deputaţii social - democraţi Aurel Vlădoiu, Vasile Popeangă şi Florin Iordache au depus o iniţiativă legislativă privind proiectul de lege care vizează protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
persoane cu handicap   În conformitate cu prevederile articolului 74 din Constitţia României şi ale articolului 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, deputaţii social - democraţi Aurel Vlădoiu, Vasile Popeangă şi Florin Iordache au depus o iniţiativă legislativă privind proiectul de lege pentru modificarea Legii numărul 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. „Persoanelor cu handicap care nu solicită biletele de călătorie din motive obiective şi care nu utilizează biletele de călătorie să li se acorde o sumă de bani pentru contravaloarea lor.
   Ţinând cont de faptul că mijlocele de transport (autobuz, trenuri) nu sunt adaptate conform nevoilor şi necesităţilor persoanelor cu handicap, este necesar ca o anumită sumă de bani, respectiv 50 de lei lunar pentru gradul grav şi 25 de lei pentru gradul accentuat, să fie adăugată la bugetul complementar al persoanei cu handicap”, se arată în expunerea de motive. „Cum poate o persoană cu handicap grav paraplegică să circule cu autobuzul şi trenul? Conform legii, persoana cu handicap grav şi însoţitorul acesteia primesc un număr de 24 bilete de călătorie anual dus - întors.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu