miercuri, 20 martie 2013

Varujan Vosganian susţine activităţile Rompetrol în România


Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a primit marţi, 19 martie 2013, o delegaţie a Rompetrol Group, parte a Kaz Munai Gaz din Kazahstan, delegaţie condusă de Tusupbekov Zhanat - CEO Rompetrol
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
rompetrol   Ministrul Vosganian i-a asigurat pe reprezentanţii Rompetrol de susţinerea sa în activitatea desfăşurată de companie în România, afirmând că petrolul şi produsele petroliere din zona Asiei Centrale vor căpăta, în viitor, o importanţă tot mai mare. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Rompetrol au făcut referiri la activitatea desfăşurată în România, susţinând că Rafinăria Petromidia reprezintă „mândria” companiei, cu cele cinci milioane de tone produse petroliere anual capacitate de producţie.
   Reprezentanţii Rompetrol au ridicat, totodată, problema lipsei de restricţii pentru importul pe piaţa românească de produse petroliere din Republica Serbia, urmare a aplicării prevederilor Acordului de comerţ încheiat între UE şi această ţară, care ar putea afecta afacerile altor companii de profil din zona Balcanilor. Din informaţiile oferite de reprezentanţii Rompetrol, ţiţeiul şi produsele petroliere provenite din Serbia ar putea intra pe piaţa românească în luna aprilie sau mai 2013. cu preţuri mult mai mici, din cauza preţurilor şi costurilor reduse practicate în ţara vecină. Potrivit Rompetrol, cele mai afectate ţări ar fi, pe lângă România, Slovenia şi Bulgaria.

citeşte TOT CLICK  AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu