sâmbătă, 20 aprilie 2013

Consiliul Naţional al Elevilor nu este de acord cu desfăşurarea admiterii în învăţământul superior

În contextul adoptării de către Ministerul Educaţiei Naţionale a Ordinului Ministrului numărul 3544, din 15 aprilie 2013, prin care a fost stabilit cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul superior, Consiliul Naţional al Elevilor manifestă dezaprobarea privind reintroducerea prevederilor la un articol de lege, la mai puţin de un an de la introducerea admiterii pe bază de examen
WWW.EUROVALCEA.RO
consiliul national elevi   Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) este structura care reprezintă, la nivel local şi naţional, elevii din România, un factor important al democratizării şcolii şi al încurajării relaţiei de parteneriat între profesori şi elevi. CNE ste promotor al dezvoltării climatului şcolar favorabil furnizării educaţiei civice autentice şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
   Unul dintre aspectele cele mai importante ale sistemului educaţional preuniversitar este examenul de bacalaureat. Examenul maturităţii reprezintă o etapă  decisivă pentru conturarea viitorului elevilor. În prezent, media sau notele obţinute la examen pot reprezenta criteriul de admitere a elevilor în învăţământul universitar. Totodată, rezultatele reflectă munca şi cunoştinţele elevilor acumulate în cei 12 ani de studiu.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu