joi, 25 septembrie 2014

Primarul comunei Vaideeni, Daniel Achim Băluță, îi mulțumește președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea

Primarul comunei Vaideeni, Daniel Achim Băluţă, i-a trimis preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, o scrisoare însoţită de o monografie a zonei montane din jurul localităţii şi câteva pliante cu tematică turistică. Redăm in extenso conţinutul scrisorii:
 
„La sfârşitul lunii iulie, mai exact pe data de 29, 2014, comuna noastră, Vaideeni, a fost pusă la grea încercare în urma precipitaţiilor abundente ce au provocat viitură pe râul Luncavăţ şi pe pâraiele Izvoru Rece, Mariţa şi Cerna. În urma acestor evenimente, au fost puse în pericol sute de vieţi omeneşti, zeci de locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost afectate iremediabil, mari suprafeţe de teren agricol cultivate au fost distruse, iar o parte din infrastructura localităţii a fost distrusă. În calitate de primar al comunei Vaideeni din judeţul Vâlcea, dar şi în nume personal, admir şi salut misiunea de înaltă valoare umană pe care o desfăşoară instituţia ce o conduceţi şi împreună cu locuitorii comunei Vaideeni, judeţul Vâlcea, vă mulţumesc pentru sprijinul pe care dumneavoastră aţi înţeles să-l acordaţi în momentele grele prin care noi am trecut. Datorită intervenţiei pe care aţi făcut-o aici, cetăţenii afectaţi în urma inundaţiilor din ziua de marţi 29 iulie 2014, au reuşit să treacă mai uşor peste dezastrul provocat de viitura râului Luncavăţ şi a pâraielor Izvoru Rece, Mariţa şi Cerna, iar viaţa noastră a putut intra în normal. De asemenea, graţie lucrărilor efectuate în zonă şi a celor care urmează să se execute, avem speranţa că nu vom mai retrăi momentele de panică şi groază pe care le-am trăit. Vă dorim multă sănătate şi putere de muncă pentru a putea ajuta şi alte comunităţi aşa cum ne-aţi ajutat pe noi. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.
 
„Mărturisesc că m-a impresionat conţinutul acestei scrisori şi sunt fericit că ajutorul nostru a contribuit la înlăturarea efectelor provocate de inundaţii şi torenţi. Locuitorii comunei Vaideeni au trecut, într-adevăr, prin momente dramatice nemaiîntâlnite şi sunt bucuros să aflu că viaţa oamenilor loviţi cumplit de stihii a început să reintre în normal. Vreau, în acelaşi timp, să-i asigur că vom continua să le fim alături şi, împreună, să punem în valoare frumuseţile şi tradiţiile binecunoscute şi ilustrate în materialele editate care au însoţit scrisoarea” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu