joi, 25 septembrie 2014

Teatrul Anton Pann: Premiere, participari la festivaluri si reprezentatii la Bucuresti

După deschiderea stagiunii cu avanpremiera spectacolului „Eşti un animal Viscovitz!” şi „Aventurile pinguinului călător”, început de stagiune care s-a dovedit a fi un succes, salile fiind neîcăpătoare, Teatrul Anton Pann se pregăteşte pentru o altă premieră, un spectacol pentru copii.
 
“Cei trei purceluşi”  după Serghei Mihailov,  regia Adela Moldovan în premieră vineri 26 septembrie.

Este vorba de “Cei trei purceluşi”  după Serghei Mihailov,  regia Adela Moldovan, spectacol prezentat  în avanpremieră pe 31 mai la Sala Studio, în contextul manifestărilor dedicate Râmnicului. Câţi dintre noi nu au fost încântaţi atunci când au citit povestea celor trei purceluşi, cu lupul cel rău şi ridicarea celor trei căsuţe? Cei mici  vor să vadă frumoasa poveste a celor trei purceluşi transpusă în scenă. Adela Moldovan a reuşit împreună cu actorii păpuşari să dea viaţă personajelor din poveste în aşa fel încât copiii să rămână atenţi pe tot parcursul spectacolului.
Aşadar,vineri 26 septembrie, începând cu ora 11.00 la Sala Mare a Teatrului Anton Pann, premiera spectacolului “Cei trei purceluşi” după Serghei Mihailov, regia Adela Moldovan.
 
„Punguţa cu doi bani” după Ion Creangă, scenografie şi păpuşi Mirela Tofan, scenariul şi regia Ioan Brancu prezentat la Institutul Cultural Român din Bucureşti, sâmbătă 27 septembrie.
Un alt spectacol de păpuşi care a participat de-a lungul anilor la numeroase festivaluri internaţionale de păpuşi şi animaţie şi care a încântat sufletele a sute de copii în turneele din Ucraina şi Spania se va juca sâmbătă 27 septembrie la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Spectacolul Teatrului Anton Pann, „Punguţa cu doi bani” după Ion Creangă, scenografie şi păpuşi: Mirela Tofan, scenariul şi regia Ioan Brancu, a primit invitaţia de a fi jucat în faţa reprezentanţilor Institutului Cultural Român, ca urmare a parteneriatelor care s-au stabilit pe parcursul anilor. El va fi urmat de un workshop în care păpuşarii îi vor învăţa pe copii să facă şi să mânuiască păpuşi.
 
“Aceeaşi zi din viaţa mea” la FITO (Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea).
O altă bucurie a Teatrului Anton Pann este participarea în aceaastă săptămână la Festivalul Internaţional de Teatru de la  Oradea. În urma unei selecţii făcute de către un juriu riguros, spectacolul monodramă “Aceeași zi din viaţa mea” de Ana Nicolae, regia artistică Attila Bordás,  cu actriţa Ana Şuşca, va avea reprezentaţia joi 25 septembrie de la ora 20.00 în Sala Studio a Teatrului Regina Maria din Oradea. Din nou numele Teatrului Anton Pann se va auzi alaturi de alte cunoscute teatre din ţară, teatre cu tradiţie.
 
A doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Oradea se va desfășura între 20 septembrie - 12 octombrie.
Organizatorii festivalului sunt Teatrul Regina Maria, Fundația Culturală FITO, Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, AFCN și UNITER. Sperăm că şi la acest festival spectacolul regizat de  Attila Bordás să lase o impresie bună, aşa cum s-a întâmplat şi la Festivalurile Internaţionale de monodramă din Kosovo şi Albania, festivaluri de la care Ana Şuşca a plecat cu premiul special al juriului.
 
Acestea sunt doar câteva din evenimentele actuale, săptămâna viitoare la Teatrul Anton Pann va avea loc o serie nouă de întâmplări artistice care merită atenţia publicului vâcean.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu