joi, 25 septembrie 2014

Toamna Baroc la Palatul Brukenthal din Avrig

Consiliul Judetean Sibiu, Autoritatea Nationala pentru Turism si Primaria orasului Avrig va invita pe 28 septembrie 2014 la cea de-a VI-a editie „Toamna Baroc” la Avrig, care inchide Zilele Culturale desfasurate in cele cinci regiuni ale judetului Sibiu.
 
Palatul Brukenthal din Avrig este singura grădină în stil baroc păstrată aproape integral până în prezent pe teritoriul României. Grădina mai poartă şi numele  de Edenul Transilvaniei. Ea a fost realizată la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei. Grădina este organizată pe terase care coboară către lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului grădina era amenajată în stil franţuzesc, olandez şi englezesc.
 
„Reabilitarea Resedintei de Vara Samuel von Brukenthal, deschiderea unei partii de schi in Muntii Fagaras (Poiana Neamtului Avrig), crearea centrelor de agrement pe raul Olt, realizarea scolii de turism Samuel von Brukenthal la Avrig, crearea Scolii Hotel la Avrig precum si a unor puncte de informare prin accesare de fonduri europene sunt cateva dintre planurile pe care le am pentru a reusi ca, in cativa ani, Avrigul sa gazduiasca 3000-5000 de turisti pe luna. Palatul Brukenthal poate reprezenta pentru Avrig si pentru Romania, ce reprezinta Versailles pentru Franta si Schonbrunn pentru Austria. Investitia preconizata pentru realizarea proiectelor mai sus mentionate va fi de apx 60 de milioane de euro destinati infrastructuii si imbunatatirii serviciilor turistice, crearii de locuri de munca si dezvoltarii business-ului turistic in orasul Avrig ”, declara primarul orasului Avrig, dl. Arnold Klingeis.
 
La eveniment sunt asteptati sa participe oficialitati si personalitati locale, reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Turism, reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Ministerului Culturii si Ministerului pentru Romanii de pretutindeni  precum si Ambasadori ai Turismului Romanesc.

Evenimentul se desfăşoară la Reşedinţa de Vară a Baronului Samuel von Brukenthal din Avrig, într-un loc încărcat de istorie şi semnificaţie.  Organizatorii şi-au propus ca prin acest eveniment de nişă  să promoveze şi să readucă în atenţia opiniei publice, a autorităţilor locale şi naţionale, dar şi a locuitorilor Avrigului, singurul complex baroc din sud estul Europei.  Mai mult decât atât, grădinile baroc au constituit un punct forte promovat ca sit pilot în cadrul proiectului transnaţional „CultTour”, finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Teritorială Sud Estul Europei.
 
„Toamna Baroc” la Avrig reprezintă o experienţă culturală unică, o întoarcere în timp printre personaje de epocă, grădini luxuriante, menuete, artă şi literatură, care se integrează diversităţii culturale  europene, cu aceasta ocazie poziţionând  Reşedinţa de Vară a Baronului  Samuel von Brukenthal şi implicit  Oraşul Avrig in arealul turismului sustenabil european.
 
La fiecare editie precedenta au fost promovate arta sticlăriei şi picturii pe sticla, pictură şi sculptură arta producerii de mobilier şi vestimentaţie baroc din Transilvania,  muzică baroc din Transilvania, produse culinare transilvănene  după reţete  specifice perioadei baroc si echitatie, evenimentul bucurandu-se, de fiecare data, de o participarea a peste 400 de invitati si publicul larg.
 
Programul evenimentului cuprinde manifestari culturale si turistice menite sa promoveze un obiectiv turistic unic, aflat in patrimoniul cultural transilvanean .

Consiliul Judetean Sibiu, Autoritatea Nationala pentru Turism si Primaria orasului Avrig , cu sprijinul Asociatiei Judetene de Turism Sibiu, CJCPCT "Cindrelul - Junii" Sibiu va asteapta sa sarbatoriti o toamna baroc intr-una dintre cele mai frumoase regiuni din Transilvania!
 
PROGRAM
15:00 - Atelier decoratiuni pe sticla – artist local Gradina Baroc Samuel von Brukenthal
16:00 - Seminar „Toamna Baroc in inima transilvaneana”
Conferinta Presa Sala Orangerie - Resedinta de vara Samuel von Brukenthal
17:00 – 17:30 Coffee break/masa servita Resedinta de vara Samuel von Brukenthal
17:30 - 18:00 Manifestare artistica – Cor „Camerata Vocalis” Avrig Resedinta de vara Samuel von Brukenthal
18:00 – 18:20 Expozitie Baroc Taranesc in Transilvania – CNM Astra Sibiu Sala Orangerie - Resedinta de vara Samuel von Brukenthal
18:20 – 19:00 Atelier coiffure baroc  - CNM Astra Sibiu Sala Orangerie - Resedinta de vara Samuel von Brukenthal
19:00 – 19:30 Promenada gradina baroc Resedinta de vara Samuel von Brukenthal
19:30 – 22:00 Bal baroc
19:30 - 19:50 Dans de epoca – Scoala Forever Dance Sibiu
19:50 - 20:00 Joc lasere pe muzica baroc
20:00 – 21:30 Concert: Filarmonica Sibiu si Concert: corul Cedonia Sibiu
21:30 - ...Miss Baroc 2014 - Resedinta de vara Samuel von Brukenthal

sursa: VOCEA-OLTENIEI.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu