duminică, 9 decembrie 2012

Incidente electorale semnalate in judetul Valcea

Centrul de Comunicare Judeţean Vâlcea precizează că la nivel judeţean, au fost semnalate 26 incidente electorale,  dintre care 8 au fost neconfirmate.

   În urma verificărilor efectuate de poliţiştii echipelor de cercetare special constituite au fost întocmite 12 dosare penale, fiind cercetate persoane care au încălcat prevederile art. 55 din legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, dar şi ale Codului Penal.

   Poliţiştii continuă cercetările pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate în vederea luării măsurilor legale faţă de persoanele care au încălcat legislaţia pe timpul derulării campaniei electorale, în toate cazurile desfăşurându-se cercetări specifice sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor locale. Din punct de vedere al asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică, campania electorală s-a derulat fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

   Totodată au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale. Alegerile pentru camera Deputaţilor şi Senatul României au loc în data de 9 decembrie 2012. Votarea începe la ora 7,00 şi are loc până la ora 21,00, când secţia de votare se închide.

   Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua votării şi s-a încheiat în data de 8 decembrie 2012, la ora 7,00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu