marți, 11 decembrie 2012

Uniunea Europeana a primit Premiul Nobel pentru Pace 2012

Premiul Nobel recompensează o realitate prea prețioasă pentru a fi pusă în pericol
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
   Premiul Nobel pentru Pace 2012 a fost decernat oficial luni, la Oslo, Uniunii Europene, care a fost reprezentată de președinții Parlamentului, Comisiei și Consiliului. „Premiul recompensează o realitate prea prețioasă pentru a fi pusă în pericol acum, la mai mult de cinci decenii de la punerea bazelor Uniunii“, a spus președintele Parlamentului, Martin Schulz. Parlamentul îi va asocia Premiului pe toți cetățenii europeni, în cadrul unei ceremonii, miercuri dimineață, la Strasbourg.

   Schulz a cerut „celor care au responsabilitate politică să schimbe unele din greșelile pe care UE le face în momentul de față“, insistând asupra faptului că uniunea are potențialul de a aduce beneficii enorme membrilor săi și lumii în general, „numai dacă rămânem solidari și nu permitem să fim despărțiți în 27 de bucăți“.

   Miercuri dimineață,  președintele Martin Schulz îi va asocia simbolic Premiului pe toți cetățenii europeni, în cadrul unei ceremonii, miercuri dimineață, la Strasbourg, la care vor participa europeni invitați în cadrul unei competiții online.

   „Nu putem realiza nimic într-o societate când în spatele proiectului nu stau oamenii. Privind Comunitatea oțelului și a cărbunelui, care a deschis calea către Uniunea Europeană, vedem că aceasta a fost posibilă pentru că cetățenii împărtășeau acest angajament, fiind convinși de ideea din spatele acesteia“, a mai spuspreședintele Parlamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu