scris de Francisc SZŐCS
Reporter: Cine şi ce sunteţi dumneavoastră, domnule doctor Constantin Ploscaru?Constantin Ploscaru: sunt medic primar chirurg în cadrul spitalului judeţean de urgenţă Vâlcea, doctor în ştiinţe medicale, vâlcean din tată în fiu, născut la 18 iulie 1952, în satul Dăngeşti, comuna Berislăveşti, judeţul vâlcea, părinţii au fost oameni simpli, cu frică de Dumnezeu, ce au avut doi copii eu medic şi fratele meu preot. Am urmat primele opt clase în satul natal, iar în anul 1971 am absolvit liceul teoretic Vedea, Argeş, profil real, aici luând decizia de a urma o profesie medicală. Astfel m-am dedicat exclusiv omului şi nevoilor sale cotidiene, fiind sensibil la orice adiere în viaţa sufletească a semenilor. Sunt creştin-ortodox convins - "Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi"!
În anul 1972, am fost admis la universitatea de medicină şi farmacie din Iaşi, facultatea de medicină generală, pe care am absolvit-o în anul 1978, cu media 9,60. În perioada 1978-1981, am fost medic stagiar la spitalul judeţean Vâlcea, iar în perioada 1982-1985, medic rezident de chirurgie generală, prin concurs naţional, la spitalul clinic universitar Bucureşti, fiind angajat al Spitalului Judeţean Vâlcea.
Reporter: De ce candidaţi la camera deputaţilor pentru partidul România Mare, şi de ce pe colegiul 1, Râmnicu Vâlcea-Nord?
Constantin Ploscaru: nu am dorit să mai aud de partide istorice sau de PSD şi PNL, actuala corcitură politică, ce nu mai are doctrină, şi care au tot stat la guvernare şi în mandatul lor tara, ca de altfel şi al PDL, ţara noastră s-a dus de râpă, fiind practic dezmembrată şi vândută ca la "ruletă rusească",de nişte bişniţari ordinari naţionali iresponsabili. Răspunzând la întrebare, am dorit iniţial să candidez la alt partid neparlamentar, PP-DD, dar m-au scârbit iremediabil, condiţionându-mi înscrierea pe liste de cotizarea cu o sumă imensă, de 25.000 de euro, fapta reprobabilă ce m-a dezamăgit profund, şi m-au dezgustat, pentru că nu suport escrocii, impostura, banditismul şi lipsa de caracter, a unora ce nu au nici 10% din pregătirea mea, practic nişte pigmei ordinari şi declasaţi impostori.
Am decis să merg alături de preşedintele Ion Nuica şi omul de afaceri Gheorghe Udubaie, dar şi de alţi buni competitor la partidul românia mare, singurul partid naţionalist de stânga, în care nu s-au depistat acte de corupţie,lupta împotriva acesteia şi a vânzătorilor de ţară fiind idealul acestui partid care prin preşedintele sau corneliu vadim tudor şi vitejii neamului, nu accepta impostura, dezonoarea, tradătorii de ţară, inechitatea socială şi hoţia generalizată după 1989.
PRM este un partid al celor mulţi, săraci, cinstiţi,umiliţi de guvernanţi declasaţi şi iresponsabili, dar şi ai clasei de mijloc şi intelectualităţii, însuşi tribunul fiind unul dintre cei mai titraţi oameni politici, istoric, scriitor, pamfletar, dar şi miştocar cu ipocriţii şi blestemaţii neamului, partid ce nu agrează nemernicia, delaţiunea, corupţia şi prostia umană, întruchipată la oamenii politici din ultimii 20 de ani. De exemplu pnl au avut cei mai mulţi informatori dovediţi în conducerea ţării şi a partidului ce şi-a pierdut ideologia şi doctrina brătienilor, prin unirea jenantă cu partidul lui Voiculescu sau cu Becali.
Din punct de vedere profesional reporterul a consemnat: trebuie menţionat faptul că în cariera sa profesională doctorul Constantin Ploscaru a participat la peste 80 de cursuri de perfecţionare în ţară şi trei ţări europene dar lucrând efectiv alături de medici din Italia, Franţa, Germania, Republica Moldova, urmând cursuri de specializare şi stagii de specializare în cele mai renumite şi de prestigiu clinici din ţară şi străinătate.
Probabil ne-ar lua prea mult să le enumerăm, însă vom aminti doar câteva"chirurgie vasculară de urgenţă,,transplant de organe, traumatisme cranio-cerebrale", "tratamentul laparoscopic al herniilor inghino-femurale şi al defectelor parielui abdominal", "colecistectomia laparoscopica pentru începători, şi avansaţi, în centrele universitare Cluj, Bucureşti, Iaşi, Paris, Chişinău, Vitebo-Italia. "Chirurgia aparoscopică a căilor biliare", Cluj-Napoca. În 2002, a participat la primul congres naţional al asociaţiei romane de chirurgie endoscopică şi alte tehnici intervenţionale, din bucureşti.
Doctorul Constantin Ploscaru este cel care a organizat, în 2001, primul simpozion de chirurgie şi urologie laparoscopica, la călimăneşti-căciulata, iar în anul următor a organizat primul simpozion de chirurgie modernă, cu participare internaţională, la Râmnicu vâlcea. Au urmat alte treizeci de cursuri de specialitate şi management sanitar. astfel în 2001, obţine competenţă în chirururgie laparoscopica, fiind promotorul acesteia în judeţul nostru, în 2002, obţine competenţă în chirurgie oncologică, în 2003, în ecografie generală, iar în 2005, în endoscopie digestivă superioară şi inferioară.
Constantin Ploscaru, este un profesionist dedicat meseriei, în perioada septembrie - octombrie 2005, doctorul fiind plecat într-un schimb de experienţă util într-o clinică din Paris, Franţa, unde se practica chirurgia laparoscopică, perioadă în care ar fi vrut să rămână definitiv acolo, însă din diferite motive a renunţat. Trebuie spus că doctorul Ploscaru este un mare profesionist, dedicat întru totul acestei meserii, fiind singurul doctor în ştiinţe medicale din istoria chirurgiei vâlcene, obţinând titlul în anul 1999, cu lucrarea de doctorat "complicaţiile cancerului de colon". Începând cu anul 2000, doctorul Ploscaru a obţinut diferite competenţe şi atestate, cei certifica valoarea profesională, probitatea morală şi ştiinţifică, fiind un competitor redutabil şi un specialist desăvârşit, ale cărui performante sunt greu de atins. De asemeni are trei masterate, în management sanitar, organizaţii publice internaţionale şi în managementul turismului.
Peste 50 de lucrări ştiinţifice de specialitate publicate în reviste de profil sau la congrese şi simpozioane naţionale şi internaţionale. Doctorul constantin Ploscaru, este membru al societăţii române de chirurgie, al asociaţiei române de chirurgie laparoscopică şi alte tehnici intervenţionale, al societăţii române de gastroenterologie, al societăţii romane de chirurgie bariatrica şi a obezităţii, al societăţii europene de chirurgie endoscopică, al societăţii române de nutriţie orală şi parenterala şi al asociaţiei române pentru chirurgie endoscopică.
Între anii 1990-1992, respectiv 1995-2003, a fost şeful secţiei de chirurgie, a spitalului judeţean Vâlcea, iar timp de doi ani a fost directorul spitalului judeţean Vâlcea. În această perioadă a reuşit mărirea salariilor cu 30%, pentru tot personalul medical şi auxiliar, cu toată opoziţia CAS vâlcea - a reuşit cu eforturi mari să doteze multe secţii cu aparatura foarte scumpă, dar foarte necesară, cum ar fi aparatul roentgen mobil, aparatură modernă pentru secţia de dializă, pe care a înfiinţat-o în premieră în judeţ, pentru bolnavii cu insuficienţă renală, fiind singurul din zona olteniei, care implantează cu succes catetere de dializă peritoneală - aparatură modernă pentru hematologie şi biochimie, modernizare secţii şi oncologie, ultima primind un spaţiu modern, în care funcţionează şi astăzi - dotarea chirurgiei cu lămpi scialitice, pentru blocurile de operaţii, mese moderne în sălile de operaţii şi sisteme de aer condiţionat, aparat datex pentru cardiologie, ecograf performant pentru secţia medicală, trusă chirurgicală storz completă, la care a efectuat cu colegii peste 10.000 de intervenţii laparoscopice, peste 3.000 fiind operaţii personale, dar şi mobilier pentru upu, birouri, şi cabinete.
În ultimii doi ani a participat la mai multe simpozioane, conferinţe medicale şi congrese, cu participare naţională şi internaţională, lucrările sale în număr de 20, fiind mult apreciate, fiind moderator la mai multe secţiuni ale congresului, în special la cele de la Iaşi, Sibiu, Timişoara (2012), dar şi la zilele medicale vâlcene, cu operaţii inedite, prezentate în dinamică operatorie, tehnici şi gesturi specifice pentru infertilitatea cuplurilor tinere, tumori gigante abdominale sau chirurgia vâlceană la 10 ani de la debut, al cărei promotor şi iniţiator a fost şi este, diversificând permanent tehnica, prin forţe proprii.
De asemeni în ultimul an a fost prezent la mai multe cursuri de specializare în endocrinologie, gastroenterologie şi endoscopie digestivă intervenţională, din Craiova şi Bucureşti, actualmente fiind rezident anul III, în gastroenterologie, axându-se mai mult pe latura intervenţională, din patologia diversă a tubului digestiv, fapt inedit, ca la 60 de ani, să fie, rezident ca şi fiul său, fiind animat de a cunoaşte cât mai mult şi desigur de a nu pierde legătura cu tehnicile noi şi performante ale momentului. De menţionat că în perioada 1992 - 1996, a fost consilier judeţean, din partea CDR. În ceea ce priveşte familia, după spusele sale a fost cea mai mare realizare de până acum, viaţa de familie mergând în paralel cu profesia.
În 2001, la Spitalul Judeţean Vâlcea are loc debutul în chirurgia laparoscopică, unde a abordat cu succes o gamă largă de afecţiuni chirurgicale, urologice şi ginecologice, alături de specialişti autohtoni, dar şi din Italia, Franţa, Germania şi Republica Moldova. Întrebat despre ce presupune viaţa de chirurg, doctorul Constantin Ploscaru, ne-a spus: "Este o viaţă de luptă continuă, o viaţă plină de renunţare, de nopţi nedormite, dar şi o viaţă de imense satisfacţii profesionale. În lupta dramatică, când viaţa unui om este în joc, nimic nu este prea mult pentru el. Chirurgul dă sănătate din sănătatea lui, şi viaţă din propria viaţă" cu toate că această carieră i-a adus satisfacţii profesionale, cea mai mare realizare a sa este familia. "Sunt căsătorit de 30 de ani, soţia mea fiind de meserie farmacistă. Avem doi copii frumoşi, amândoi medici, cu care mă mândresc foarte mult, băiatul cel mare, Ştefan Alexandru, fiind medic stomatolog la Londra, iar cel mic, Vlad Petru este medic rezident anul I în cardiologie, prin concurs la Spitalul clinic de urgenţă, Floreasca."
Doreşte să îmbine activitatea medicală cu cea politică, în prima atingându-şi pe deplin scopul, iar în cea de a doua dorind să se afirme, de aceea merge în campania alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, pentru un post de deputat în colegiul nr.1. Râmnicu vâlcea, Nord, din partea Partidului România Mare, singurul neimplicat în acte de corupţie, ca în USL, PDL, UDMR, PC, PNŢ-CD, de aceea Partidul România Mare vine cu o echipă solidă, puternică şi nepătata sau implicată în corupţie sau huzur pe bani publici.
"Deşteaptă-te române! Astfel încât: spuma asta-n veninată, asta plebe, ăsta gunoi să ajungă a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi! Tot ce e perfid şi lacom, tot fânarul, toţi iloţii toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii, încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, bâlbâiţi cu gura strâmbă, sunt stăpânii astei naţii voi sunteţi urmaşii romei? Nişte răi şi nişte fameni! I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni! Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă, numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă, prea v-aţi arătat arama, sfâşiind această ţară, prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară, prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei, ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei! Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu