joi, 1 noiembrie 2012

Actiune pentru combaterea indisciplinei conducatorilor de autovehicule

La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, principala cauză generatoare de accidente rutiere o reprezintă  neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, în acest an fiind înregistrate 34 accidente rutiere pe acest fond, accidente soldate cu 4 morţi, 11 răniţi grav şi 39 răniţi uşor. 
   În acest context, în vederea asigurării deplasării în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic,  miercuri, 31 octombrie 2012, între orele 12 – 15 structurile de poliţie rutieră  din cadrul Serviciului Rutier şi Biroului Rutier Municipal Râmnicu Vâlcea  au desfăşurat o acţiune  pentru  combaterea indisciplinei conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale referitoare la acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător. S-a acţionat în principalele puncte cu risc de pe raza  municipiului Râmnicu Vâlcea: strada Calea lui Traian, Luceafărului, Tineretului, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu, Matei Basarab, dar şi pe DN64.

   Conform legislaţiei în vigoare pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii  de vehicule atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori  la culoarea verde a semaforului destinat  pietonilor.

   Astfel, în conformitate cu O.U.G. nr.195/2002 rep., art.100, constituie contravenţie si se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a II a de sancţiuni  şi cu aplicarea sancţiunii  contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile neacordarea de către conducătorul de vehicul priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locuri special amenajate şi semnalizate.  

   Cu prilejul desfăşurării activităţilor, poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 51 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării un număr de 17 permise de conducere.  Acţiunea a avut ca obiectiv principal reducerea numărului accidentelor rutiere  şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere la pietoni.
Material realizat de Serviciul Rutier Vâlcea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu