sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Consiliul Unirii se pregateste de Ziua Nationala a Romaniei

Membrii activi din Republica Moldova ai Consiliului Unirii s-au întrunit joi, 2 noiembrie, în şedinţă tradiţională, în care au discutat priorităţile din activitatea acestei platforme unioniste. 
WWW.EUROVALCEA.RO

   Pe ordinea de zi s-a propus să se examineze chestiunea marcării zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, poziţia CU faţă de alegerile parlamentare din România, de la 9 decembrie, şi pregătirea, după un an de activitate intense, a lansării unui manifest al unioniştilor, care se afla în curs de redactare.

   Referitor la 1 Decembrie, o componentă a CU, Asociaţia veteranilor de război, “Tiras-Tighina”, a depus o cerere la Primăria Chişinău, pentru o manifestare. Aceasta urmează să fie examinată, având în vedere că mai figurează pe site-ul Primăriei rezervări ale unor importante spaţii publice pe câţiva ani înainte la cererea unui partid.


   După Marşul Unirii de la 21 octombrie, membrii CU şi-au exprimat dorinţa de a participa la programul de manifestări de Ziua Naţională a României de la Albă Iulia, România. S-a decis că membrii şi simpatizanţii CU, care deţin cetăţenie romana şi doresc să participe, să sune la sediul CU – 022 211818, 022 211677 şi să se înregistreze, preţul pentru drum fiind unul acceptabil.
   De asemenea, Asociaţia veteranilor de război “Tiras-Tighina”, în cooperare cu Platforma civică “Acţiunea-2012” şi cu structuri din România, intenţionează să desfăşoare la Chişinău, pe un stadion încă neprecizat, o reprezentare teatrală simbolizând lupta dintre daci şi romani, pe 2 decembrie, la care vor fi prezenţi şi membrii CU.

   Pentru manifestările indicate mai sus acum se caută mijloace financiare sau logistice, în special pentru cazarea grupului CU care pleacă la Albă Iulia, pe 30 noiembrie spre 1 decembrie, şi, respectiv, a grupului ce va oferi un spectacol impresionant la Chişinău, pe 2 decembrie.
   Toţi cei care pot da o mână de ajutor sunt solicitaţi să telefoneze la numerele indicate mai sus, precum şi la numerele de celular 069415551 (Nicolae), 069235927 (Ion).

   În legătură cu alegerile parlamentare din România, membrii prezenţi la şedinţa au decis că Platforma unionistă “Consiliul Unirii” să îi îndemne pe membrii săi cu drept de vot să-i sprijine pe acei candidaţi pentru colegiul din care face parte şi Republica Moldova care sunt pentru Unirea celor două state romaneşti. CU nu nominalizează persoane, pentru că din Platforma unionistă fac parte membri cu diferite opţiuni politice şi scopul coordonatorilor este să facă totul pentru a aduna membri cu diferite convingeri şi opţiuni, dar solidari pe obiectivul unionist.

Opinia publică va fi anunţată când Consiliul Unirii va lansa Manifestul unioniştilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu