joi, 1 noiembrie 2012

Martin Schulz, Presedintele Parlamentului European, sustine primirea Romaniei in zona Schengen

Cu ocazia vizitei sale în România, Președintele Schulz a făcut un apel pentru mai multă solidaritate și măsuri de stimulare a creșterii economice pentru combaterea crizei din Uniunea Europeană, în cadrul unui discurs în Parlamentul României.
www.eurovalcea.ro
   Președintele a menționat că România și Parlamentul European au o viziune comună asupra Cadrului Financiar Multianual 2012-2020: nu trebuie efectuate reduceri la bugetul Uniunii Europene, pentru că e nevoie de stimularea în continuare a creșterii economice și de crearea de locuri de muncă.
 
   Schulz a declarat că România trebuie să fie admisă în zona Schengen, pentru că îndeplinește criteriile și a ținut să sublinieze că România a făcut progrese continue în privința reformelor, luptei împotriva corupției și întăririi capacității administrative, dar a solicitat autorităților române să ia masurile necesare pentru o mai bună gestionare a fondurilor europene.

   De asemenea, Președintele Schulz a trecut în revistă principalele provocări cu care se va confrunta în viitor Uniunea Europeană în procesul de integrare, menționând că fundamentele UE sunt solidaritatea, coeziunea, democrația și promovarea drepturilor omului. A fost subliniată și importanța Premiului Nobel pentru Pace acordat Uniunii Europene, ca recunoaștere a deceniilor de eforturi în ceea ce privește promovarea păcii și a drepturilor omului.

   Pe parcursul vizitei din perioada 30-31 Octombrie, Președintele Schulz a mai avut întrevederi cu Președintele României Traian Băsescu, cu Primul Ministru Victor Ponta, cu Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, deputați și senatori din Parlamentul României, membri ai Parlamentului European, membri ai Guvernului României, și reprezentanți ai ONG-urilor care apără drepturile comunității rome. Programul a mai inclus o vizită la o stație de epurare a apei la Târgu Jiu, proiect realizat cu fonduri europene, vizitarea sculpturilor lui Constantin Brâncuși la Târgu Jiu și decernarea distincției Doctor Honoris Causa de către Școala Națională de Studii Politice si Administrative lui Martin Schulz, ceremonia fiind urmată de o dezbatere cu tinerii privind viitorul Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu