joi, 21 martie 2013

Mitropolitul Olteniei vorbeşte despre semnificaţia Postului Paştelui

Credincioşii creştin - ortodocşi au intrat din această săptămână în Postul Mare sau Postul Paştelui, care durează 40 de zile şi care este cel mai lung de peste an în Biserica Ortodoxă
WWW.EUROVALCEA.RO
postul pastelui   Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a explicat semnificaţia şi importanţa acestei sărbători pentru creştini. „La începutul Postului Mare, toţi credincioşii creştin ortodocşi se pregătesc pentru sărbătoarea Sfintei Învieri, sărbătoare care încununează toate eforturile noastre, şi care în acelaşi timp aduce după sine recompensă, răsplată pentru osteneala postului, a nevoinţelor şi a tuturor ostenelilor pe care credincioşii le agonisesc şi le împlinesc în această perioadă.
   Postul este o îndreptare a omului, este mai mult decât un regim alimentar, pentru că nu postim numai de hrană, ci şi de gânduri, de acţiuni păcătoase, de mânie, de patimă, de poftă. Toate laolaltă aceste fapte bune le înconjurăm cu virtutea milosteniei, a iertării, a compătimirii, a întrajutorării, a binefacerii”, a precizat ÎPS Irineu.

citeşte TOT articolul - CLICK  aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu