vineri, 22 februarie 2013

22 februarie - Ziua Mondială a Cercetaşiei - sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

Cercetaşii din Centrul local “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea vor organiza o reuniune, sâmbătă 23 februarie 2013, începând cu ora 15, la Casa Tineretului
WWW.EUROVALCEA.RO
CERCETASII 100 ani   La 22 Februarie, în fiecare an, cercetaşii din lumea întreagă sărbătoresc  Ziua Mondială a Cercetăşiei. 22 Februarie este ziua  în care s-a născut, în 1857, Fondatorul Cercetăşiei, lordul Robert Stephenson Baden-Powell (dec.1941) şi soţia sa Lady Olave (1889-1975). Pentru Organizaţia Naţională Cercetaşii României sărbătoarea are şi o semnificaţie în plus pentru că, în toate centrele de cercetaşi ale O.N.C.R. în aceste zile se lansează proiectul naţional “100 de ani de cercetăşie în România”.
   Cercetaşii din Centrul local “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea vor organiza o reuniune de câteva ore sâmbătă 23 februarie 2013 începând cu ora 15 până la ora 18 la Casa Tineretului din cartierul Ostroveni, unde, la sala de şedinţe şi pe holul de la etajul 2 dar şi pe esplanada imobilului, copiii şi tinerii cercetaşi din cele patru ramuri de vârstă (lupişori, temerari, exploratori şi seniori îndrumaţi de liderii adulţi vor desfăşura un bogat program ce cuprinde jocuri şi concursuri, momente festive (saluturi, acordarea unor distincţii unor cercetaşi şi lideri cercetaşi), vizionarea de filme cu tematica cercetăşească şi lansarea proiectului naţional 100 de ani de cercetăşie în România.
   Proiectul naţional are patru etape: două etape locale (martie-iunie şi septembrie-decembrie) în care cercetaşii în patrule, cu unitatea sau toţi din central local derulează proiecte locale prin care urmăresc să răspundă unor nevoi ale comunităţilor locale, in luna iulie în perioada 26 -31 iulie vor fi organizate 9 campuri regionale la finalul cărora toţi participanţii vor pleca la Mogoşoaia-Ilfov unde va fi organizat campul naţional la  Complexul Brâncovenesc.
   Cercetaşii din Râmnicu Vâlcea vor organiza unul dintre campurile regionale la Perişani în Ţara Loviştei la care vor participa cercetaşi din Târgu Jiu, Sibiu, Mioveni, Piteşti, Bucureşti şi Drăgăşani, partener oficial fiind Primăria comunei Perişani.
   Toate activităţile ce se vor desfăşura în Anul Centenarului vor contribui la dezvoltarea Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” prin creşterea numerică şi calitativă, prin înfiinţarea de noi filiale dar şi la promovarea sistemului de educaţie cercetăşească şi reafirmarea valoriilor şi principiilor cercetăşeşti.
   Cercetaşii din Râmnicu Vâlcea se pregătesc să demareze mai multe proiecte locale, cel mai important fiind Centrul Municipal de Voluntariat pentru care Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a pus la dispoziţie imobilul fostei şcoli generale din satul Feţeni. Alte proiecte sunt “Eco-turism şi drumeţie în împrejurimile Municipiului Râmnicu Vâlcea”, “Tinerii, salvatori în situaţii de urgenţă”, “Memoria Râmnicului”  “ Ecologie urbană – o aplicaţie la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea” şi  “Pregătirea antiinfracţională a copiilor şi tinerilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu