joi, 14 februarie 2013

Controale şi acţiuni de prevenire la unităţile sanitare cu paturi din Râmnicul Vâlcea

În prima parte a lunii februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea a efectuat controale la nou unităţi sanitare (şapte spitale, Centrul de Transfuzie Sangvină Rm. Vâlcea şi un operator economic)
WWW.EUROVALCEA.RO
control la spitale   Pe timpul verificărilor, s-au constatat 71 deficienţe, cu ajutorul factorilor de decizie fiind înlăturate 57. Neregulile descoperite sunt atât de natură organizatorică (neîntocmirea documentelor şi evidenţelor specifice activităţii de apărare împotriv incendiilor, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate, lipsa efectuării de exerciţii de evacuare pe timp de noapte…), de natură constructivă (coşuri de evacuare a gazelor fierbinţi neizolate faţă de elementele constructive combustibile; depozitarea materialelor pe căile de evacuare, reducându-se dimensiunile acestora) cât şi de natură tehnică (exploatarea de instalaţii electrice şi de protecţie împotriva incendiilor cu deficienţe).

   Pentru neregulile constate, au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 3.900 lei. La obiectivele controlate,  au fost executate 12 exerciţii de evacuare şi intervenţie. Un rol important, în evitarea evenimentelor nedorite, îl au cetăţenii care trebuie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestor unităţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu