joi, 21 februarie 2013

Arestaţi la Râmnicu Vâlcea pentru înşelarea unor firme de leasing

La nivelul judeţului Vâlcea s-au efectuat 11 percheziţii, în Râmnicu Vâlcea, Olăneşti şi Frânceşti - doi vâlceni au fost conduşi cu mandat de aducere la Parchet

Andrian Nicolae - cunoscut sub porecla de ADY CASIERUL, din Olăneşti, nu a scăpat de vizita mascaţilor de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale 
WWW.EUROVALCEA.RO
mascati   Ieri, 20 februarie 2013, opt persoane au primit mandat de arestare preventivă în urma percheziţiilor efectuate în Bucureşti şi judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu, acestea fiind acuzate că au înşelat cu peste 870.000 de euro mai multe firme de leasing, de la care au luat mai multe maşini, apoi le-au vândut cu acte false în Germania.

   Tribunalul Vâlcea a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind luarea măsurii arestării preventive a celor 8 acuzaţi. Astfel, Adrian Preda, capul reţelei, acuzat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată - Silviu Claudiu Marin, Vasile Tailor Căcărează, Raoul Rodrigue Biciu, Donatella Huluban, Marius Mariş, Marinel Cosmin Micu şi Ioan Laurenţiu Goanţă, acuzaţi pentru complicitate la înşelăciune - au fost arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile.

   Potrivit referatului de arestare, în perioada februarie - iulie 2012, Adrian Preda, cu sprijinul inculpaţilor Vasile Taior Căcărează, Raoul Rodrique Buciu, Ioan Laurenţiu Goanţă, Donatella Huluban, Marus Mariş, Marinel Cosmin Micu şi Silviu Claudiu Marin, precum şi al celor pentru care se solicită arestarea în lipsă, au indus în eroare mai multe societăţi comerciale prin încheierea unor contracte de leasing în numele unei firme.
   După ce au luat 38 de autovehicule în leasing, aceştia nu au mai plătit ratele şi au vândut autovehiculele cu cărţi de identitate false, în Germania. Prejudiciul total produs de aceştia a fost estimat la 359.731,2 euro şi 2.337.907,5 lei.

   Marţi au fost făcute 33 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu, anchetatorii având mandate de aducere pentru 29 de persoane. În această cauză, încă din 14 februarie 2013 procurorii au dispus începerea urmăririi penală faţă de 14 persoane. De asemenea, a fost extinsă urmărirea penală faţă de alţi doi suspecţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu