joi, 28 februarie 2013

"Legenda Mărţişorului, talisman românesc”, promovată în aeroporturi

Ministrul Maria Grapini consideră oportună promovarea României prin legende autentice, mărţişorul fiind strâns legat de tradiţia românească.
WWW.EUROVALCEA.RO   -  WWW.VOCEA-PRESEI.RO
Martisor   La iniţiativa Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism, doamna Maria Grapini, în perioada 28 februarie -1 martie 2013 va avea loc, în Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi în Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia”, campania de promovare a ”Legendei Mărţişorului, talisman românesc”. Campania va continua în Spania, în data de 3 martie 2013, cu ocazia unui eveniment prilejuit de sărbătoarea Mărţişorului, precum şi la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 06 -10 martie 2013.
   Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism considera că ” identitatea unui popor rezistă secole prin tradiţii, cultură, istorie, legende şi limbă, ca oglindă a sufletului naţiunii. La nivel de tradiţie, de obiceiuri şi legende, poporul român se poate evidenţia cu numeroase momente memorabile. Pe lângă Colindatul de Crăciun, cântatul de Paşte pentru vestirea învierii lui Isus, sau Sorcovitul de Anul Nou, există şi obiceiul de a dărui celor dragi, de 1 Martie, Mărţişorul împletit de femeia cea mai în vârstă din familie. Legenda Mărţişorului dăinuie de sute de ani la români şi se alătură celorlalte tradiţii, obiceiuri care asigură consistenţa identităţii poporului român.”

citeşte TOT în EUROVALCEA ONLINE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu