vineri, 15 februarie 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, se întâlneşte cu reprezentanţii salariaţilor de la OLTCHIM

Varujan Vosganian, îi invită, luni, 18 februarie 2013, la ora 10.30, pe reprezentanţii salariaţilor de pe platforma OLTCHIM, aflaţi în greva foamei, la sediul ministerului din Calea Victoriei 152. Totodată, la această întâlnire sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii administraţiei locale, precum şi parlamentarii de Vâlcea.
WWW.EUROVALCEA.RO
ION CILEAION CÎLEA - Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea: "APĂR CET GOVORA, DAR SPRIJIN CU ACEEAŞI PUTERE ŞI OLTCHIM!"
   Aproape o jumătate de an, Consiliul Judeţean Vâlcea a folosit toate sursele şi posibilităţile şi a făcut serioase sacrificii pentru a ajuta Societatea OLTCHIM  să reintre în activitate. Singur, însă, nu poate face totul. Evoluţia dramatică a situaţiei economico-financiare a Combinatului impune, măcar de-acum, luarea unor măsuri urgente şi la nivelul Guvernului României între care cea mai importantă este asigurarea capitalului de lucru. Amânarea unei decizii în acest sens a inflamat nemulţumirile salariaţilor, iar cele două sindicate şi-au radicalizat acţiunile de protest, ele culminând cu intrarea în greva foamei a 23 de angajaţi şi cu organizarea unui miting de protest la sediul Ministerului Economiei din Bucureşti.
   Peste acestea s-a suprapus şi hotărârea Consiliului Judeţean, în calitatea sa de acţionar unic la CET Govora, de a nu mai cumpăra energie care să fie apoi furnizată către OLTCHIM, păstrând, însă, puterea instalată pusă la dispoziţia Combinatului până la cota de avarie.

citeşte TOATĂ ştirea în WWW.EUROVALCEA.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu