joi, 21 februarie 2013

Proiectul educativ „Şi Noi avem Drepturi”

Organizaţia neguvernamentală, independentă şi non-profit „Salvaţi copiii”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, derulează anual, în peste 250 de şcoli generale şi colegii , proiectul educativ „Şi Noi avem Drepturi”
WWW.EUROVALCEA.RO
salvati copiii   În cadrul acestui proiect, este organizat anual concursul „Drepturile Copilului”, la care participă şi sunt premiaţi elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ partenere, copii care au manifestat un interes deosebit în promovarea drepturilor copilului. La concurs pot participa toate şcolile din ţară în care voluntari ai oranizaţiei sau cadre didactic au defăşurat dezbateri privind drepturile copilului, activităţi curriculare sau extracurriculare pe tema cunoaşterii şi promovării acestor drepturi, dar şi şcolile care şi-au exprimat interesul de a participa cu proiecte privind drepturile copilului.

   Concursul din acest an poartă titlul „Copii fără etichete!”, iar tema este nondiscriminarea copiilor, un principiu fundamental prevăzut în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului şi în legislaţia română, legea pentru protecţia drepturilor copilului. La concurs se pot înscrie elevi din clasele V-VIII, organizaţi în echipe de 3-5 elevi, din aceeaşi clasă sau din clase diferite ale aceleiasi şcoli până la data de 20 mai 2013. Fiecare echipă va derula un proiect pe tema nondiscriminării copiilor în şcoala sau în comunitatea lor, având ca suport un cadru didactic cu rol de ghidare şi sprijinire a activităţii copiilor, fără a se implica direct în conceperea şi defăşurarea proiectului sau a prezentării rezultatelor finale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu