marți, 15 ianuarie 2013

2013: Stabilitate și prudență economică în urma guvernării PDL pentru România

În timp ce România se bucură de stabilitate economică, care se datorează guvernării PDL, alte 8 state europene recurg în anul 2013 la noi măsuri de austeritate.
WWW.EUROVALCEA.RO
Andreea PAUL   Nu puteam vorbi azi de stabilitate și de redresare economică fără curajul guvernului Boc care a decis să adopte măsurile necesare cât mai repede posibil și cu costuri politice uriașe. Altfel, anul 2013 ar fi fost un nou an al austerităţii şi pentru România, indiferent de culoarea politică a Guvernului. La fel cum este acum anul 2013 pentru cele 8 țări europene unde se iau măsuri care se atașează la multele altele adoptate, mai timid, în perioada 2008 – 2012. În Anexa 1 – „Măsuri de austeritate în perioada 2008-2012 la nivel european” sunt prezentate pe larg măsurile de austeritate luate de statele europene în perioada 2008-2012.
   Noile măsuri de austeritate adoptate de statele europene pentru anul 2013 se axează pe ambele componente bugetare: reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor publice. Noi creșteri ale vârstei de pensionare regăsim în Grecia și în Irlanda. Grecia taie suplimentar pensiile cu 5-15%. Irlanda reduce indemnizațiile lunare pentru copii, indemnizațiile pentru mame și pentru însotițori. Cehia și Cipru cresc TVA.

citeşte TOT în EUROVALCEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu