joi, 24 ianuarie 2013

Noile reglementări cu privire la circulaţia mopedelor pe drumurile publice

În cursul anului 2012 pe raza judeţului Vâlcea "abateri biciclişti şi mopedişti" a constituit a doua cauză generatoare de accidente rutiere fiind înregistrate un număr de 72 accidente soldate cu 2 morţi, 31 răniţi grav şi 45 răniţi uşor.
WWW.EUROVALCEA.RO
MOPED   În numeroase accidente în care au fost implicaţi mopedişti, aceştia  nu purtau cască de protecţie şi nu deţineau un curs de legislaţie rutieră obligatoriu. În acest context, în vederea prevenirii accidentelor rutiere în cadrul acestei categorii de participanţi la trafic, începând cu data de 19 ianuarie 2013 au intrat în vigoare noile modificări şi completări, pe acest segment, ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/ 2002 rep. privind circulaţia pe drumurile publice. Acestea se regăsesc în Legea nr.203 din 09.11.2012 publicată în Monitorul Oficial al României nr. 760 din 12 noiembrie 2012.

   Conform acesteia,  persoana care conduce un moped pe drumurile publice trebuie  să aibă vârsta de 16 ani împliniţi şi să deţină un permis de conducere  valabil pentru categoria de vehicule AM (mopede).  "Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor şi a unei probe practice care, pentru categoria AM, constă numai în verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu