marți, 15 ianuarie 2013

Evoluţia industriei din Judeţul Vâlcea în trimestrul IV 2012

Prefectul Judeţului Vâlcea, MIRCEA NADOLU, a monitorizat evoluţia industriei în trimestrul IV 2012, realizată pe baza „Anchetei economice de conjunctură în sectorul industrial”, anchetă efectuată de către Comisia Naţională de Prognoză.
WWW.EUROVALCEA.RO
Evolutia industriei   Comisia Naţională de Prognoză realizează trimestrial o Anchetă economică de conjunctură în sectorul industrial, prin care, pe baza răspunsurilor agenţilor economici intervievaţi referitor la nivelul producţiei industriale, a comenzilor, stocurilor şi preţurilor, pot fi elaborate prognoze pe termen scurt.

   Ancheta se bazează pe un eşantion de agenţi economici (selectaţi din bilanţurile contabile, inclusiv din Judeţul Vâlcea) şi pe un chestionar, ambele elaborate în cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză. Eşantionul este alcătuit după o metodologie bine determinată, bazată pe metoda de sondaj pe grupe de natură stratificată la care se ţine cont de dimensiunile întreprinderii (număr de personal), ponderea grupei în producţia ramurii industriale şi ponderea ramurii în total producţie industrială. Astfel, în luna decembrie 2012, Comisia Naţională de Prognoză din cadrul Ministerului Finanţelor Publice a elaborat sinteza rezultatelor privind estimarea evoluţiei din sectorul industrial, pentru trimestrul IV 2012, realizată pe baza analizelor conjuncturale şi a analizelor statistice corelative sectoriale.

citeşte TOT în EUROVALCEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu