joi, 24 ianuarie 2013

Maria Grapini s-a întâlnit astăzi cu membrii Consiliului Consultativ al Cooperaţiei

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Consiliului Consultativ al Cooperaţiei
WWW.VOCEA-OLTENIEI.RO
Ministerul Economiei   Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, doamna Maria Grapini s-a întâlnit astăzi cu membrii Consiliului Consultativ al Cooperaţiei. Cu acest prilej, partenerii de dialog au abordat teme de interes privind elaborarea şi revizuirea legislaţiei.

• Consiliul Consultativ al Cooperaţiei a înmânat propunerea de modificare a articolului 107, aliniat 1 din Legea nr 1/2005 privind Organizarea şi funcţionarea Cooperaţiei. Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism va trimite propunerea de modificare către Ministrul Delegat pentru Relaţia cu Parlamentul pentru a fi promovată ca modificare legislativă. Acest articol de lege se referă la regimul juridic al terenurilor pe care s-au construit clădiri aparţinând cooperativelor de producţie şi respectiv de consum.
• La sesizarea CENTROCOOP  s-a adus în discuţie  posibilitatea ca reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministrului Economiei să controleze pe procedura legalitatea aplicării Legii 1/2005 în privinţa înfiinţării de noi cooperative care şi-au înstrăinat patrimoniul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu