marți, 15 ianuarie 2013

Ceasuri astronomice pentru iluminatul public din Râmnicu Vâlcea

Primăria municipiului modernizează iluminatul public înlocuind vechiul sistem de setare a pornirii şi stingerii becurilor din oraş prin fotocelulă cu un sistem ce foloseşte ceasuri astronomice.
WWW.EUROVALCEA.RO
   În vechiul mod de funcţionare ce comanda iluminatul public în funcţie de intensitatea luminii solare, exista permanent posibilitatea ca fotocelula să se obtureze sau să nu funcţioneze normal, ceea ce putea duce fie la întârzieri în aprinderea luminilor seara, fie la funcţionarea iluminatului chiar şi după răsăritul soarelui. Noile ceasuri astronomice sunt setate să declanşeze sau să oprească iluminatul public în funcţie de apusul şi răsăritul soarelui calculat după coordonatele locului.

   Într-o primă etapă, au fost montate aproape 40 de astfel de ceasuri astronomice, intenţionându-se ca ritmul de montare în perioada următoare să fie de aproximativ 20 de ceasuri/lună până la completarea tuturor celor 170 de puncte de aprindere din sistemul de iluminat public al Râmnicului. Costul unui astfel de ceas astronomic este de aproximativ 500 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu