duminică, 28 octombrie 2012

103 persoane identificate prin sistemul informatic schengen, in ultima saptamana

În urma cooperării prin Biroul SIRENE din cadrul CCPI – IGPR, poliţiştii români şi partenerii străini au identificat, în ultima săptămână, 103 persoane şi 50 de bunuri ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
www.vocea-olteniei.ro
   Ca urmare a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI – IGPR, în perioada 20 – 26 octombrie 2012, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării noastre, 55 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen).

   Poliţiştii au pus în aplicare 3 mandate europene de arestare, au identificat 3 persoane ce au fost semnalate ca fiind dispărute şi au depistat 27 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară. Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 24 de autoturisme căutate de către partenerii din Spaţiul Schengen, în vederea indisponibilizării.

   De asemenea, autorităţile străine au identificat pe teritoriul lor, 48 de persoane căutate de autorităţile române, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI – IGPR. Dintre acestea, 28 persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, iar 5 persoane erau căutate de Poliţia Română pentru o procedură judiciară.

7 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu