vineri, 26 octombrie 2012

Prioritati pentru cresterea locurilor de munca in Uniunea Europeana

Liderii UE au convenit asupra necesităţii de a lua cât mai rapid măsuri pentru stimularea economiei şi de a face paşi decisivi către consolidarea uniunii economice şi monetare.
www.eurovalcea.ro
   Într-o informare pregătită în vederea reuniunii, preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, susţine că mai sunt încă multe de făcut în cadrul Pactului pentru creştere economică şi locuri de muncă , recent anunţat. Este vorba despre un pachet de măsuri în valoare de 120 de miliarde de euro, pentru a ajuta ţările UE să iasă din criza economică.

   Măsurile prevăd mărirea, cu 60 de miliarde de euro, a capacităţii de creditare a Băncii Europene de Investiţii . Circa 55 de miliarde de euro vor fi redirecţionate din fondurile europene de dezvoltare regională care nu au fost utilizate către sprijinirea întreprinderilor mici şi crearea de locuri de muncă pentru tineri. Liderii europeni au convenit să crească eficienţa pieţei unice a UE, accelerând prelucrarea propunerilor  pe care Comisia le-a înaintat deja. Ei au solicitat acordarea de sprijin financiar şi pentru alte iniţiative, cum ar fi lansarea mecanismului „Conectarea Europei”, care va finanţa investiţii în valoare de 50 de miliarde de euro în reţele digitale, energetice şi de transport.

   Sectorul financiar trebuie să se alăture, la rândul său, eforturilor de relansare. Comisia va face primul pas, prin introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare şi va prezenta, până la sfârşitul anului, un plan de stopare a fraudei şi evaziunii fiscale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu