sâmbătă, 20 octombrie 2012

Grupul 4+1 include propuneri care ameninta sa scindeze Uniunea Europeana

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, susţine că „există un dezechilibru clar în eforturile de combatere a crizei“

grupul 4 1 include propuneri care ameninta sa scindeze uniunea europeana   „Stabilirea priorității politicii față de piețe“ și rezistența la „orice încercare de a scinda UE“ cu aranjamente speciale rezervate statelor din zona euro ar trebui să fie acum principalele obiective ale Uniunii Europene, a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în sesiunea inaugurală a Consiliul European de la Bruxelles, susţinută joi, 18 octombrie 2012.

   Conform preşedintele Parlamentului European, „Rețeta Europei pentru succes - care a fost recunoscută recent prin acordarea Premiului Nobel pentru Pace - este metoda comunitară, înseamnă găsirea unui echilibru între interesele statelor mici și cele ale statelor mari, între statele mai sărace și cele mai prospere, între Nord și Sud, între Est și Vest". Schulz a avertizat că există tentația de a „crea noi Uniuni și instituții paralele“ și a remarcat că „moneda euro este moneda Uniunii, Parlamentul European este Parlamentul Uniunii, așa că, logic, Parlamentul European trebuie să fie un Europarlament“.

   Preşedintele Parlamentului European a precizat că „există un dezechilibru clar în eforturile de combatere a crizei“. Cetățenii de rând duc povara planurilor de salvare în timp ce în disciplina fiscală se face „un progres lent“ către creștere, reglementarea piețelor financiare și „determinarea celor care au cauzat criza să-și plătească partea de costuri“.

citeşte TOT - click AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu