joi, 25 octombrie 2012

HANSEL si GRETEL, spectacolul Teatrului Anton Pann, premiat la Cluj

“Hansel si Gretel” spectacolul Teatrului Anton Pann, în regia Dianei Roman, premiat la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete- Puck, Cluj 2012
 www.eurovalcea.ro
Diana ROMAN   Într-o competiţie acerbă cu unele dintre cele mai reprezentative teatre de animaţie din România şi trupe de teatru din stăinătate, “Hansel si Gretel” spectacolul Teatrului Anton Pann, în regia Dianei Roman, a reuşit din nou să atragă atenţia criticii de specialitate, câştigând premiul de debut regie pentru realizarea acestei puneri în scenă după minunata poveste a Fraţilor Grimm.

   Un juriu prestigios format din nume ale teatrului românesc precum, Ion Parhon, Raluca Tulbure, Eugenia Tărăşescu Jianu, Roxana Croitoru, Szebeni Zsuzsanna şi Mona Marian, directorul Festivalului Puck, au mai acordat şi alte premii: pentru mânuirea personajului, pentru calitatea mânuirii, de interpretare rol principal, pentru calitatea dramatizării, pentru valorificarea teatrului popular dintr-o perspectivă contemporană , pentru calitatea imaginii, pentru calitatea muzicală.

   “Hansel si Gretel” primul spectacol în regia Dianei Roman a mai obţinut în anul 2010 un premiu la un alt important festival internaţional de teatru- Gulliver de la Galaţi.


       Dar, pentru unii se naşte întrebarea cine este Diana Roman?

   Crescută de mică în teatru, distribuită în diverse roluri la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, Diana, îndrăgeşte artele spectacolului. Aşa se face că în clasa a XII-a, elevă fiind, Diana, atrasă de această minunată lume a teatrului, încurajată poate şi de tatăl său, regizorul Adrian Roman, pune în scenă acest spectacol pentru copii, un spectacol de-o acurateţe extraordinară, asa cum a fost caracterizat de un alt critic de teatru, Marius Gafescu.

   Anii au trecut şi după intrarea la UNATC I.L. Caragiale- Bucureşti (prima din capul listei) Diana Roman, realizează cel de al doilea spectacol - Alba ca Zăpada, o altă frumoasă poveste care şi acum încântă şi bucură sufletele a multor copii. Întrebată dacă mai are de gând să mai realizeze vreun spectacol, Diana ne-a mărturisit că ar face acest lucru cu mare plăcere, dar din păcate e prea ocupată cu examenele de licenţă, ea fiind acum în anul III la facultate, şi nu numai, e distribuită şi într-un serial TV care va fi difuzat din 2013.

   Oricum, aceste spectacole i-au dat încredere în competiţia cu teatre precum, Ţăndărică-Bucureşti, Merlin – Timişoara, Luceafărul –Iaşi, Puck - Cluj şi alte teatre din Marea Britanie, Olanda sau Ungaria. O felicităm pe Diana şi-i dorim cât mai multe realizări în plan profesional şi personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu