sâmbătă, 20 octombrie 2012

ISU OLTENIA DOLJ a simulat un accident la sala, in care sunt implicate substante periculoase

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj în cooperare cu autorităţile judeţului Dolj, au desfăşurat un exerciţiu la sală pentru evaluarea capacităţii de reacţie a structurilor implicate în cazul producerii unui accident major pe căile de transport în care au fost implicate substanţe periculoase.

isu oltenia dolj a simulat un accident   Datorită faptului că DE 70 este cea mai importantă cale de comunicaţie rutieră între judeţul Dolj şi restul ţării, precum şi a creşterii numărului de autovehicule care tranzitează această rută, în ultima perioadă de timp a crescut numărul accidentelor de circulaţie petrecute pe acest tronson. Transporturile care se efectuează pe ruta Craiova – Filiaşi constau într-o gamă largă de produse, în special clor, metanol, deşeuri medicale, deşeuri de baterii de plumb precum şi lichide inflamabile şi explozive, care produc incendii şi accidente grave.

   Urmările accidentelor, la camioanele care transportă substanţe periculoase, în special dacă acestea se întâmplă în localităţi sau pe artere de circulaţie aglomerată, sunt mult mai grave decât accidentele rutiere clasice. În acest context există riscul  producerii unor accidente rutiere, care pot genera consecinţe grave asupra călătorilor, populaţiei precum şi mediului înconjurător, având în vedere natura mărfurilor transportate.

vezi TOATĂ ŞTIREA - click AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu