marți, 16 octombrie 2012

Michel Barnier, Comisarul European pentru Piaţa Internă şi Servicii - la Palatul Victoria

Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, 16 octombrie 2012, la Palatul Victoria, cu o delegaţie condusă de Michel Barnier, Comisarul European pentru Piaţa Internă şi Servicii.

La discuţii au participat şi Leonard Orban, Ministrul Afacerilor Europene, Liviu Voinea, Secretar de Stat în Ministerul Finanţelor Publice, Nicolae Rotileanu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, şi Eugen Teodorovici, Consilier de Stat al Primului-ministru.


   Cei doi oficiali au discutat, în principal, despre importanţa creării uniunii bancare la nivelul Uniunii Europene, precum şi despre măsurile necesare bunei funcţionări a pieţei unice în contextul actualei crize economice.

   Primul-ministru Victor Ponta a susţinut nevoia unei pieţe europene mai integrate şi a precizat că România este ferm angajată pe drumul aderării la zona Schengen şi la moneda europeană. Totodată, Primul-ministru a mai precizat că România face demersuri pentru îmbunătăţirea, reformarea şi eficientizarea sistemului de achiziţii publice pentru a creşte absorbţia de fonduri europene, fapt apreciat de catre Comisarul European. 

   În ceea ce priveste crearea uniunii bancare, şeful Executivului a precizat că România doreşte clarificarea modalităţilor şi criteriilor prin care statele non-euro pot adera la mecanismul unic de supraveghere propus de Comisia Europeană, în condiţii comparabile cu statele membre ale zonei euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu